Vintersportare med framtiden för sig

När detta skrivs är det inte långt kvar till vinter-OS i Sotji. Men även den som läser denna text efter att evenemanget har avslutats kan ha nytta av denna lista. Här är fyra idrottare som har utmärkt sig alldeles särskilt inom olika vintersporter de senaste åren, och som mycket väl kan få en pallplats i den sydryska staden. Ur en bettingsynpunkt är samtliga högintressanta.

Elise Christie

Skotska Elise Christie, född 1990, tävlar i short track och är rankad etta på 1000 meter. Hennes enda medalj är dock än så länge ett brons som hon tog i EM som tjugoåring. Att bemästra en distans räcker egentligen inte, konkurrensen i short track är mycket hård. Därför bör den som vill betta på short track i Sotji uppdatera sina kunskaper snarast. Vad som helst kan egentligen hända, och det gör det också ofta.

Amerikanska damlaget i ishockey

Kanada är som bekant landet där ishockeyn föddes, och söder om Kanada ligger USA. Än så länge har de amerikanska hockeydamerna stått i skuggan av grannen i norr, men Sotji kan mycket väl bli platsen där detta vänder. Ice Yanks, som damerna kallas, har inte tagit ett OS-guld sedan Nagano 1998.

Kaillie Humphries

Bob är kanske inte den sporten man i första hand tänker sig att betta på i OS-sammanhang. Men vana bettare vet att man inte bör bortse från någon gren i ett OS. Och när det kommer till bob är det närmast kriminellt att bortse från Kaillie Humphries. Just nu dominerar hon damernas bob, och det är mycket troligt att hon kommer att göra det i Sotji också.

Javier Fernández

Det är alltid extra svårt att förutse resultatet i bedömningssporter som konståkning. Men en sak är nästan helt säker, och det är att om inget oförutsett inträffar så kommer vi att höra extremt mycket om Javier Fernández från Madrid under de närmaste åren. I dagsläget är han den ende europé som har klarat av kombinationen kvadrupel-trippel. Det är ett av tecknen på hans storhet.