Så kan du tjäna pengar på spelaktier

2018 ser ut att bli ett starkt år för att satsa på spelaktier, flera experter tipsar om att köpa in sig hos de olika spelbolagen – samtidigt är det flera spelaktier som stiger i värde.

Att ge sig ut på aktiemarknaden kanske inte är det enklaste för den som inte är insatt i hur aktiemarknaden fungerar, men ett bra tips att titta närmare på är om spelaktier kan vara något för dig. De senaste mätningarna visar hur år 2018 kommer att bli ett starkt år för den här typen av aktier dessutom.

Ny spelreglering ger bättre aktier på spelmarknaden

I en artikel hos Affärsvärlden skriver man om hur den senaste tidens osäkerhet kring, den numera förändrade, spelmarknaden har haft en positiv inverkan på aktierna. När experterna som skriver för tidningen gjorde en genomgång av spelmarknaden i fjol, bara veckor att man presenterat förslag på hur spelmarknaden skulle komma att omregleras, förutspådde man just en ökning av intresset för spelaktier. Och visst blev det så. Nu presenterar man siffror som visar hur de Stockholmsbörsnoterade aktierna har ökat med 49 procent i median det senaste året och den aktie med högst förväntad årlig vinsttillväxt per aktie (2016–2019) kommer troligtvis bli det norska bolaget Gaming Innovation och svenska Mr Green:

Tabell över spelaktier på börsen, printscreen från Affärsvärlden.se

Bildkälla: Affärsvärlden

Tips till dig som vill satsa på aktier

Även om man inte är van på aktiemarknaden är det inget skäl till att inte försöka, men först kan det vara bra att lära sig grunderna i hur det hela fungerar. En god idé kan därför vara att investera i en bok som lär dig just hur aktiehandel och aktiemarknaden fungerar, och en sådan bok har analytikern Marcus Hernhag skrivit tillsammans med Arne ”Kavastu” Talving som är en eftertraktad föredragshållare inom aktievärlden. I boken med titeln ”Bli rik och fri med aktier” skriver man om hur man ska tänka kring aktier och hur man strategiskt ska placera sina pengar och till Privata Affärer säger författarna att boken helt enkelt visar hur man kan spara smart och faktiskt bli rik av bara farten, utan att man kanske märker det. Ett annat bra tips för att bli en hejare på aktier är att följa med i börsen och rapporteringen om hur det går för olika aktier. Enklast är att följa olika finanstidningar och deras rapporter, i till exempel Dagens Industri skrev man nyligen om just spelaktiernas utveckling på börsen efter att en stor förvärvning på spelmarknaden genomförts och delade sedan med sig av experternas prognoser för vad detta skulle innebära för aktierna.

Nyckeln till att bli rik på spelaktier är alltså att: lära sig grunderna i hur man handlar med aktier, se till att hålla koll på börsen, läsa prognoser och att satsa sina pengar strategiskt.