Markoolio bettar på sig själv

I söndags var det återigen dags för Vasaloppet, en av de största tävlingar och lopp som vi har i Sverige. Vasaloppet är ett lopp som kommit till i minne av Gustav Vasa, som för 495 år sedan åkte skidor i Dalarna – och i år var det många kändisar som följde kungens stavspår.

I söndags var det det 92:a Vasaloppet och 50 år som loppet direktsänds i TV. Det är nästintill alltid
många som tittar på loppet – både på plats och från TV-sofforna. I år har Vasaloppet 46 olika nationer som deltar i Vasaloppet, bland annat våra grannar Norge, Danmark och Finland men även länder runt medelhavet som Italien och Frankrike.

Många kändisar tävlar

I år var det också ovanligt många kändisar som var med och tävlade – och någon som skapade många 2662562-markoolioskratt var artisten Markoolio.  Han valde nämligen att betta på sig själv, och gjorde en insats på 10 000 kronor – vilket innebar att om han skulle klara loppet skulle han ha möjlighet att få tillbaka hela 30 000 kronor. Det sin betting la han upp på Instagram och det spred sig snabbt över sociala medier – nu hoppades alla på att han faktiskt skulle klara av loppet. Att spela på oddset är ju självklart vanligt men det är inte alltid man får spela på sig själv, så det är inte konstigt att han var nervös inför loppet. Så hur gick det för vår artist? Han klarade sig faktiskt och kom i mål efter cirka 12 timmar. Men frågan är om han klarat att ta sig igenom om han inte hade bettat på sig själv? Vid ett stopp sa han:

Vasaloppet är ett monster. Jag har skämtat: “Jag fixar det här”. Men nu är jag helt paj. Men det är bara att ta ett stavtag i taget.

Han klarade det ändå och det är hatten av för Marco och förhoppningsvis köper han sig någonting fint för vinstpengarna. Andra kändisar som medverkade i årets Vasalopp var Måns Zelmerlöv, kocken Melker Andersson, programledaren Rikard Olsson (som även lyckades utföra en vurpa) och kändisfotografen Bingo Rimér.