Förlorade vad mot döttrarna

Alla har vi varit där. Vi tror så otroligt innerligt på något att vi går med på de mest sanslösa vad utan en tanke på att risken finns att vi skulle kunna förlora vadet. Men det var just vad en pappa i Falun gjorde och också förlorade mot sina döttrar – vilket gav honom konsekvensen att ta en 11,2 mil lång promenad.

PromenadDet är inte bara kändisar såsom Markoolio som tror så innerligt på en viss utkomst att de också bettar på att det blir så. I Markoolios fall bettade han på sig själv och lyckades vinna sitt vad, men lika tur gick det inte för Faluprofilen Peter Edman. Säker som få satsade han på att favoritlaget Elfsborg skulle vinna SM-guldet i fotboll i fjol. Skulle det inte bli dom var han säker på att det skulle bli Malmö, AIK eller Göteborg på segerpallen – så säker att han slog ett vad med sina döttrar. Skulle han, mot förmodan, förlora så skulle han promenera från Falun ner till Bollnäs, och det är en promenad på 11,2 mil. Men eftersom att han inte tvivlade en sekund på att hans tippning om fotbollen skulle kunna slå fel så tvekade han heller inte på att ta vadet med döttrarna. Så hur gick det för honom?

Han förlorade vadet

Nu blev det inte riktigt som Peter trott att det skulle bli. Istället var det IFK Norrköping som fick kliva upp på pallen som segrare av ett sensationellt guld – så för Peter var det bara att börja knata. Men han vände på steken, som tidningen dt benämner det, och valde att promenera från Bollnäs och hem till Falun istället för att promenera tvärt om. De första två milen klarades av på torsdagen och under fredagen blev etappen sex mil och kvarvarande mil promenerade han under lördagen. Så när han väl svängde in på tomten med ett väl uppfyllt vad kan man förstå att han var trött – för visst är det sant som det var sagt. Att slå vad kan kännas i vaderna!